Днес Мурманск е в траур

Днес Мурманск е в траур
В Мурманска област днес е обявен ден на траур за жертвите на катастрофата на петролната платформа „Колская“. Снимка: oilinfo.no
A A+ A++ A

В Мурманска област днес е обявен ден на траур за жертвите на катастрофата на петролната платформа „Колская“ в Охотско море на 18 декември.

Държавните флагове ще бъдат спуснати наполовина в Руската федерация и Мурманска област във всички държавни учреждения, се казва в указ на губернатора на района Дмитрий Дмитриенко, съобщи БГНЕС, цитирайки „Интерфакс“.

Днес телевизиите и радиостанциите няма да излъчват развлекателни програми. В същото време в Охотско море продължават спасителните операции в района на корабокрушението на платформата.

Шансовете за намиране на оцелели вече са нищожни, но три съда вземат участие в операциите - ледоразбивачът „Магадан“, влекачът „СМИТ Сахалин“ и корабът „Юрий Тарабуров“. Търсенето продължава с помощта на мощни прожектори.

По последни данни от началото на спасителните операции са открити общо 14 души. В морето са открити телата на 14 загинали, от които на борда на „Сахалин“ спасителите успяха да извадят само 11.

#траур #„Колская“ #Сахалин #петролна платформа #Охотско море #Мурманска област #Мурманск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници