В България се изграждат нови 8 сеизмологични станции

В България се изграждат нови 8 сеизмологични станции
Директорът на Института по геофизика, геодезия и география към БАН проф. Николай Милошев бе категоричен, че този трус няма връзка със земетресението, усетено през май в Пернишко. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В момента в Блгария се поставят още осем сеизмологични станции, заяви директорът на Института по геофизика, геодезия и география към БАН проф. Николай Милошев.

Сеизмологът добави, че сега работят 21 станции в страната и с новите осем ще бъдат напълно достатъчни, предаде Би Ти Ви.

Все пак за сеизмологичната мрежа в България Милошев посочи, че може да се направят някои допълнителни неща, като например да се поставят повече датчици.

„Не може една сеизмологична мрежа да се направи като американската, примерно, а вашата заплата да е българската", коментира професорът

Все пак, директорът добави, че българската сеизмологична мрежа не е по-различна от останалите европейски и американски мрежи.

Милошев заяви, че земетресението от 5.8 по Рихтер в Егейско море, което във вторник бе усетено и в България, няма как да отключи нови силни трусове в страната.

Той бе категоричен, че този трус няма връзка със земетресението, усетено през май в Пернишко.

#Европейски средиземноморския сеизмологичен център #трус #земетресение #Егейско море #Измир #България #вторични трусове #Николай Милошев #Национален институт по геофизика #геодезия и география #БАН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »