Уволниха радиоводещите, получили информация за бременната Кейт с измама

Уволниха радиоводещите, получили информация за бременната Кейт с измама
Херцогинята на Кеймбридж Катрин Мидълтън. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Уволнени бяха водещите на австралийското радио „Тудей Еф Ем" Мел Грейг и Майкъл Крисчън, които чрез измама получиха информация за състоянието на бременната херцогиня на Кеймбридж Катрин Мидълтън.

Грейг и Крисчън са отстранени от работа за неопределен период от време, съобщиха ДПА и ИТАРР-ТАСС, цитирани от Дарик.

Жертва на телефонната измама стана медицинската сестра Ясинта Салданя от лондонската болница „Крал Едуард Седми".

В петък Салданя бе намерена мъртва, като една от възможните причини за смъртта й е самоубийство.

Мел Грейг и Майкъл Крисчън, използвайки жена, която се представила за британската кралица, излъгали по телефона медицинската сестра, че й се обаждат кралица Елизабет Втора и престолонаследникът принц Чарлз.

Те поискали информация за състоянието на бременната съпруга на принц Уилям – Кейт Мидълтън, която била по това време в болницата.

Ясинта Салданя повярвала на измамниците и прехвърлила разговора към старшата сестра на отделението, която дала подробна информация за състоянието на младата херцогиня.

Разговорът със Салданя не се е предавал пряко, а в запис, и предварително е бил съгласуван с юристи на радиостанцията.

ДПА подчерта, че повече от седем часа след смъртта на 46-годишната Салданя, която е майка на две деца, в сайта на радиостанцията е продължило да се излъчва съобщение, в което весело се говорело за „Най-голямата кралска измама".

Грейг и Крисчън са анулирали акаунтите си в „Туитър”, тъй като те през последните часове са били залети с гневни реакции на австралийци, които ги обвинявали, че „имат кръв по ръцете".

Австралийски рекламодатели, сред които една от най-големите вериги супермаркети в страната – „Коулс", изтеглиха рекламите си от радио „Тудей Еф Ем".

Министър-председателят на Австралия Джулия Гилард определи в изявление смъртта на Ясинта Салданя като ужасна трагедия и изрази съболезнования на нейните близки и роднини.

#Катрин Мидълтън #принц Уилям #принц Чарлз #Кейт Мидълтън #Кралица Елизабет Втора #Туитър #Джулия Гилард #министър-председател на Австралия #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници