Зверска катастрофа спря движението за "Маказа", има много пострадали

Зверска катастрофа спря движението за "Маказа", има много пострадали

ФБ/Георги Мазнев/ГКПП Маказа - трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα)

A A+ A++ A

Тежка катастрофа спря движението за ГКПП "Маказа". Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). "Временно е ограничено движението по път I-5 Кърджали – Маказа в района на с. Върхари, поради ПТП", заявиха от АПИ. От там поясниха, че е въведен обходен маршрут през Момчилград.​

Появиха се и подробности за тежкото меле. В критичния участък край село Върхари се е разиграла верижна катастрофа, предаде 24rodopi.com.

Сблъскали са се две български и една румънска коли. Петима са пострадали в пътния инцидент.

14-годишно румънче, което пътувало с родителите си за Гърция, е пострадало тежко. Има опасност за живота му, очаква се да бъде транспортирано до специализирана клиника в Пловдив или София, твърдят спешни медици.

Има временна организация на движението на главния път от Кърджали към ГКПП "Маказа“ в района на село Върхари заради пътнотранспортно произшествие, съобщават от регионалния пресцентър на МВР.

Движението по главния път от Кърджали към ГКПП "Маказа“ се извършва по маршрут от спирка "Джебел“ през Момчилград и село Градинка заради пътнотранспортно произшествие в района на село Върхари.

Сигнал за катастрофата между три автомобила – "Фолксваген“, "БМВ“ и "Мерцедес“, е подаден тази сутрин в 8,45 часа, потвърдиха от полицията.

Районът е отцепен от полицейски екипи.

Извършва се оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група от РУ-Момчилград.


#катастрофа #Маказа #пострадали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите