Швейцария в шок! Вицеканцлерът й загина по време на преход в планината

Швейцария в шок! Вицеканцлерът й загина по време на преход в планината
A A+ A++ A

Председателят на Федералния съвет и вицеканцлер Андре Симонаци почина в петък (10 май) по време на поход. Новината за смъртта му шокира членовете на Федералния съвет и федералния канцлер, се посочва в прессъобщение на швейцарското правителство.

"Федералният съвет и федералният канцлер изказват най-дълбоки съболезнования на семейството и роднините".

Андре Симонаци е назначен за вицеканцлер и председател на Федералния съвет през ноември 2008 г. От 1 януари 2009 г. той участва в правителствените заседания, води протоколите и се занимава с комуникациите. Във Федералното канцлерство той ръководи няколко отдела и президентската служба.

"Андре Симонаци беше държавен служител в най-добрия смисъл на думата. Стандартът, който той прилагаше в своята работа и в работата на колегите си, се превърна в норма. Той възприемаше правителствената комуникация като услуга на обществото и на правителството. Той искаше да я използва, за да създаде възможно най-добрите условия за Федералния съвет и неговата работа. Заслугата на Андре Симонази е, че информационните дейности на Федералния съвет са актуални. Под негово ръководство комуникацията беше професионализирана и дигитализирана. Той упорито укрепваше нейната координация и я превърна в неразделна част от дейността на правителството", се посочва още в съобщението, цитирано от Фокус.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите