И пак порои, гръмотевици, градушки, кодове за опасно време...

И пак порои, гръмотевици, градушки, кодове за опасно време...

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя до обяд ще е с разкъсана облачност. След обяд над Западна, Централна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. През деня по-значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток и с него ще започне да нахлува по-хладен въздух.

Максималните температури в цялата страна ще бъдат между 22°-25°C. По-ниски ще са по Черноморието - до 15-18°C.

Екипът на Meteo Balkans издаде карта с предупреждения за лошо време, които са валидни за неделя - 12 май 2024г.

Жълт код:

Издаваме код за силен дъжд, като очакваното сумарно количество ще е между 15-20 л./кв. м. Не се очакват екстремни явления! През летния сезон е възможно да падне и дребна градушка.

Оранжев код:

Издаваме този код за проливни или “обложни” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества. Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л./кв.м.

Явления: Над тези райони ще са придружени и от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления). През есенния сезон се издава и за “обложни” валежи.

Времето в София

През нощта срещу неделя ще преобладава разкъсана облачност. Минималните температури ще са между 8-9°С, а максималните – около 20-21°С. През деня времето ще е предимно облачно с валежи от дъжд, като по-значителни ще са в следобедните часове.

Времето по планините

Около обяд над Западна, Централна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, като се очакват валежи и гръмотевици. Ще има условия за градушки и значителни по количества валежи! Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 8°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще преобладава разкъсана облачност. През деня ще е предимно облачно,с валежи от дъжд, ще има условия и за гръмотевични бури, предимно по Южното Черноморие.

Температурата на морската вода е от 14°-15° по северното крайбрежие до 17-18° по южното.

Вълнeнието на морето ще е 2 -3 бала

Времето на Балканите

През следващите 48 часа атмосферата на Балканите ще се лабилизира, като се очакват валежи и гръмотевични и бури! Повишава се и вероятността от наводнения!

Изгонената Валерия от "Ергенът" скочи на Алек: Не спря да се мляска, видях го в леглото с друга

Ще спраска роклята! Мис Силикон се угои (СНИМКА В ГРЪБ)

Седмичен хороскоп до 17 май

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите