Даниел Митов се отказа да бъде външен министър

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър

БГНЕС

A A+ A++ A

Не бива да се превръщам в ябълката на раздора в момента, затова оттеглям своето одобрение да бъда външен министър. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който е и зам.-председател на партията.

"В тази ситуация, при променена Конституция, в която се търсят партийни баланси, е ясно, че не е проблем партийно оцветени хора да заемат министерски постове. Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев. Сега може да му кажем: спокойно, г-н президент, ПП-ДБ продължават да са с вас", заяви Даниел Митов пред медиите в парламента.

"Отговорността е на президента Радев. Външният министър си е негов и той носи в момента цялата отговорност. Г-н Главчев направи предложение и то не беше прието от президента. От тук нататък отговорността е на президента и на ПП-ДБ", каза още Даниел Митов.

Коментарът му идва след кратката среща между Румен Радев и Димитър Главчев днес на "Дондуков" 2 по повод предложенията за промени в състава на Министерски съвет.

На излизане от сградата на президентството Главчев бе кратък: "Не съм предлагал нищо, комуникацията с президента продължава. Нямам новина за съобщаване. Докато президентът не издаде указа, старите министри си изпълняват задълженията".

БГНЕС припомня, че повод за днешната среща между президент и служебен премиер са предложенията на Главчев за промени в състава на правителството, седмица след неговото встъпване в длъжност.

Главчев предложи депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС и зам.-председател на партията Даниел Митов да заеме поста външен министър на мястото на дипломата от кариерата и посланик в Черна гора Стефан Димитров.

Другата предложена от Главчев смяна е на министъра на земеделието Кирил Вътев, който запази поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като мотиви се изтъква продължаващото напрежение и недоволство в аграрния сектор.

#Даниел Митов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници