Борисов: От служебните кабинети Радев правеше цели партии

Борисов: От служебните кабинети Радев правеше цели партии

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Трябва да има отрезвяване на политическата класа. Помня ярките политически лица в кабинетите на Радев, но може би той има къса памет. Сред тях Янаки Стоилов, Крум Зарков, Весела Лечева. Цялото БСП се изсипваше в служебните правителства. Той правеше цели партии от тях - на Стефан Янев, на Кирил и Асен. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Тутракан, предаде НОВА.

"Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър, не искам да коментирам темата. Радев изопачава истината. Даниел Митов е мост между партиите. Ако стане министър, била застрашена честността на изборите!? Нека Радев си спомни записа, в който се казва, че ще има "ала-бала с президента". Искам да остане този министър, да си носи президентът отговорност за провалите. Не искам да поемаме ангажимент като партия за това правителство. Първоначално Даниел Митов ми се обади да ме пита дали да приеме и аз разреших, но не съм го предлагал аз. Ние носим отговорност за Конституцията, не виждам как повече ще подкрепя нещо, предложено от ПП-ДБ. Провал в съдебната реформа, във всичко. Ако са искали стабилност, щяхме да имаме редовно правителство и трите партии да носим отговорност", допълни той.

Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. В предложението си до президента Румен Радев министър-председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Предлага се и смяна на земеделския министър Кирил Вътев с изпълнителния директор на Фонд "Земеделие" Георги Тахов.#Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите