Отминалото слънчево затъмнение орисва знаците на Зодика до октомври, ето с какво

Отминалото слънчево затъмнение орисва знаците на Зодика до октомври, ето с какво

Стоп кадър/НАСА

A A+ A++ A

Астролози гадаят бъдещето по пълното слънчево затъмнение от 8 април. То мина, но според астрологията този тип комически събития орисват живота ни 6 месеца напред във времето или до следващото подобно явление, което ще бъде през есента (на 2 октомври има пръстеновидно слънчево затъмнение).

По принцип се счита, че Слънчевите затъмнения отварят пътища и врати за случване, предизвикват зашеметяващи промени, които ускоряват темпото на живот и ни катапултират в друга орбита.

Въпреки че затъмнението не се наблюдаваше от територията на България то неминуемо ще засегне астро-картите, и в зависимост от мястото, където се проектира може да провокира събития с положителен или отрицателен знак, но при всички случаи съдбоносни за личността и историческизначими за дадената държава с падането на стари лидери и коалиции и появата на нови. В по-общ план информация може да се почерпи от мястото, където Слънцето срещна Луната на 19-тия градус в знака Овен.

Динамичен

Това е динамичен, ориентиран към действие кардинален огнен знак, известен с това, че е предприемчив, енергичен, директен, състезателно ориентиран. Той ще ни вдъхновява и подтиква да започнем едно вълнуващо приключение навътре към опознаване на себе си или навън – да предприемем действия в кариерата, любовта или в други сфери на житейския спектър, да бъдем по -директни, прями и самоуверени. На едни земляни Затъмнението в Овен ще достави зашеметяваща промяна, свързана с мотивация, независимост и смелост.

Други може да изпитат желание да започнат нещо ново, да направят смел ход, за да излязат на върха и да хванат юздите на своя живот. Разбира се, това няма да е лесно, особено сега, тъй като Меркурий (планетата на комуникациите и интелекта) е ретрограден и не действа с пълния си капацитет (между 1-ви и 25 април). Тук в действие може да влезе другата тенденция – да обмисляме ретроспективно миналото си и какви стъпки искаме да избегнем в бъдещите си действия.

Затъмнението от началото на тази седмица съвпадна с момента на новолунието. Новолунията се случват всеки месец (рядко, два пъти месечно )и се считат за време на възможности, за засаждане на семена(проекти, планове), които искаме да видим да процъфтяват през следващите две седмици.

Но когато съвпадат със затъмнение, новолунието реално програмира на невидимо ниво един период от поне 6 месеца напред във времето. Според астролога Виктория Маринова, например, Новолунието в Овен (първият знак в зодиака) в комбинацията със Слънчевото затъмнение се счита енергийно за много мощно и ще определя тенденцията за цяла година напред. То има отношение и към работата, служенето, рутината, но и със здравето и изцелението, заради Хирон в хороскопа на космическата сянка.

Ефекти

Някои експерти вече сравняват ефекта от затъмнението с гръмотевична буря, която носи разтърсвания и осъзнавания. А може би най-точното определение е, че затъмнението носи сгъстена програма от събития в живота ни (положителни или отрицателни), за които иначе биха трябвали години.

С други думи затъмненията вършат работата на Съдбата и най-доброто нещо, което човек може да направи е да яхне вълната им и да се опита да сърфира в тази буря, като приема плодовете на Фортуна сладки или горчиви, оставайки отворен за всеки урок, който духовната еволюция изисква от него.

Сезонът на пролетните затъмнения (в комбинация с Лунното във Везни от 25 март) засяга всички ни по някакъв начин по партньорската ос – Овен-Везни с вихър от емоции и промени. Най-силно ще го усетят хората със засегнати важни планети и ъгли от личния хороскоп (между 5-ти и 19-ти градус в Овен). В по-общ план представителите на Овните ще имат промени в една или друга област.

Другите кардинални знаци Рак, Везни и Козирог също да се подготвят за сътресения и важни събития като раждане на дете, раздели с близки, промяна на работата и др. Раците, например могат да очакват затъмнението да повлияе на професионалния им живот. При Везните се очаква промяна, свързана с партньорствата, независимо дали са платонични, професионални или романтични. И Козирозите може да открият, че се движат в нова посока, когато става въпрос за домашния им живот и отношенията с любимите хора.

В крайна сметка, независимо дали слънчевото затъмнение удря директно вашата астро-карта или не с важни събития, с помощта на ретроградния Меркурий то ще ви даде възможност да преоткриете вътрешния си огън, онова, което ви прави автентични и щастливи (хоби, човек, стайлинг). А ето и общите астро-тенденции за 12-те знака (и асцендента) от зодиака в следващите 5-6 месеца.

Овенът сменя прическата

Това Пълно слънчево затъмнение е във вашия знак, което прави доста сложно положението ви. Важно е да се осъзнае, че идеята на космическия момент е да ви даде сила да прегърнете истинската си същност, да разпалите страстта си, за да поставите ново начало някъде по житейската крива.

Мнозина от вас са в процес на предефиниране на себе си, особено след като почистихте някои токсични връзки през 2023 г до март 2024-та. Използвайте сега енергията на момента, който осветява вашата сфера на самочувствие и личен растеж, като ви дава шанс да направите по-интелигентен избор за това кой искате да бъдете в бъдеще. За целта някои ще решат да сменят само имиджа, прическата, други да натрупат знания.

Ретроградният Меркурий обаче е страхотно време и да преразгледате старите вярвания, които сте имали, да пренастроите негативизма си, който е станал причина за някои недобри резултати дотук.

Телецът лекува стари рани

Астрологичното събитие ще помогне на Телците, страдащи от хронични болежки да намерят адекватно лечение. Други с душевни травми ще имат шанс да се освободят от стари модели и да прегърнат емоционалното изцеление.

При трети от знака може да има внезапна вълна от оптимизъм, разпалвайки копнеж за независимост и свобода. Както и да се материализират звездните влияния при вас, то знайте, че промените ще се случат по-скоро отколкото очаквате. Мечтайте смело. Дори от известно време да се чувствате изолирани или блокирани, то премахването на едно препятствие може да дойде изненадващо.

Усилие ще трябва и от ваша страна особено по отношение на разрушаването на някои от дългогодишните вярвания и идеали, които преди са ви държали на правилния път, но той вече е влязъл в задънена улица. Търсенето на уют и благоденствие може да продължи едва след като пренастроите духовното си ядро с молитви и медитации.

Близнаците влизат в политиката

Близнаците ще направят значителни промени в своя социум - хората, с които излизат и групите, с които общуват. През последните няколко седмици някои от представителите на знака внимаваха доста кой има достъп до енергията им и как инвестират времето си в т. нар. неромантични връзки.

Това затъмнение сега ще отвори пред мнозина широко врата да се срещат с хора със сходни интереси, а при друга ще донесе още повече драматизъм с късане на връзки и разваляне на приятелски кръгове.

Интересно е, че за вас периодът е добър и за включване в различни клубове, в политически организации на местно и централно ниво. Очаквайте промени при доходите от втора работа, от фирма в позитивна или негативна светлина в зависимост от индивидуалния хороскоп на всеки.

Ракът сменя професията

Като цяло Раците ще се справят с някои семейни предизвикателства, обаче една група от знака ще трябва да е подготвена за кардинален рестарт, свързан с кариерата. Това може да означава смяна на работата, нов проект или изцяло нова сфера на развитие оттук насетне.

Духовното влияние на това затъмнение, съчетано с Хирон, пък ще тласне други към кариера (или търсене на такъв тип услуга) в здравеопазването, уелнеса, спа-терапията или медицината. Успоредно Ретроградният Меркурий ще подтиква представителите на този воден знак да преразгледат как се представят пред света и дали уменията им се използват в най-пълния им потенциал. В генерален план затъмнението ще засегне вашия имидж, така че внимавайте.

Пътешествие за Лъва

Лъвове, всичко си идва на мястото за вас под влиянието на слънчевото затъмнение в Овен. То ще ви даде зелена светлина за пътешествия, образование или поемане по духовна пътека на ново учение/вярване. Дори и да нямате всички отговори за това какво следва оттук насетне, вдъхновението ще ви насочва в правилната посока да бъдете на правилното място в точния миг.

Вие определено сте пристрастени към това да държите ситуацията под контрол. Сега обаче априлската астрология ще ви напомни, че понякога връщането към по-пасивната роля на ученик може да разкрие скрити скъпоценни камъни за вашето бъдеще.

Според тази тенденция периодът е удачен за курсове, доучване, преквалификация в страната и в чужбина. Смирението е от решаващо значение.

Девите уреждат наследство

Дева, посланието за вас от това слънчево затъмнение е ясно: не правете компромис със стандартите си с надеждата, че другите ще ви оценят повече. Някои от представителите на знака ще получат и ценен урок за това какво означава да преплиташ живота си с живота на някой друг – не само по отношение на финансовата близост, но и като споделяш цялото си съществуване. Други ще станат по-мъдри в избора на своите съюзници след това затъмнение, пише "Телеграф".

През април ще усетите и влиянието на ретроградния Меркурий, който ще ви подтикне да промените неща в поведението, начина на живот или външния вид, които ви пречат да вървите напред.

По отношение на финансите ще имате шанс за уреждане на някакъв тип наследство, за рефинансиране и връщане на кредити, което е за препоръчване пред тегленето на нови заеми. Избягвайте необмислените рискове.

Стар другар радва Везните

Везните ще преживеят пълна метаморфоза на по-значимите си връзки. Едни от знака ще имат промяна в отношенията спрямо интимни партньори, където ще има раздели, изясняване или поява на нови романтични ангажименти.

Друга група от представителите на Везните ще имат приятни срещи с приятели, с които не са се виждали отдавна. А ако е имало тръпка с някой бивш, то тя може да припламне отново. И ако мислите, че сте способни да предвидите кой ще е този „някой“, то ретроградният Меркурий в комбинацията със затъмнението със сигурност ще ви изненадат. По отношения на работата и бизнеса се задават интервюта, турболенции с партньори , както и поява на нови такива.

Скорпионът намалява темпото

Скорпион, слънчевото затъмнение през април в Овен ви предлага възможност да хармонизирате ежедневието си и да откриете магията дори в рутината и в обикновеното. Вашата внимателност, планиране обаче ще са поставени на изпитание през идните дни по отношенията на работата или здравето.

Избягвайте конфликтите. Съветът на небосклона към вас гласи още - да не бъдете твърде фокусирани върху бъдещето. Ретроградният Меркурий, съчетан със сезона на затъмненията, служи като напомняне, че малките ежедневни усилия могат да доведат до трайна промяна във вашата жизненост и благосъстояние. А ако усетите, че инерцията ви намалява този месец, запомнете: не сте загубили магията си, просто сте загубили фокуса си.

Стрелецът намира щастието

Това затъмнение не само ще ви подтиква, но и ще отваря такива врати пред вас, че ще можете да следвате емоциите си, талантите си и да слушате какво ви казва вътрешния глас за това, което носи радост и удоволствие в живота ви. А ако напоследък се чувствате раздразнени или недоволни от живота си, сега е вашият шанс да се обърнете към забравено хоби или духовна практика, които ще ви накарат да се чувствате отново живи и автентични.

Един от начините да направите това е да прегърнете и приемете всички страни на себе си и да спрете да се опитвате да бъдете перфектни или някой друг. Ретроградният Меркурий заедно със затъмнението ще даде шанс за приятно прекарване с деца и роднини. Необвързаните ще имат възможност за интимни авантюри. Периодът е добър за релакс, не се претоварвайте.

Козирогът започва ремонт

Периодът е благоприятен за представителите на този земен знак да се заемат със своя дом, правейки го по уютно място за живеене. За целта едни ще предприемат промяна в интериора чрез покупка на нови мебели, втори ще се нагърбят с кърпене на покрива или повишаване на енергийната ефективност, а трети ще направят нещо още по-сложно – ревизия на семейните отношения.

Тъй като ретроградният Меркурий действа заедно с енергията на затъмнението при някои от Козирозите ще се появят и конфликтни ситуации с член на семейството, комшия или приятел било заради нов ремонт или стар нерешен въпрос. Съветът на звездите към вас е да поемете лидерската палка, но да „излекувате“ ситуацията с дипломатичност, разбиране и съчувствие към ближния. Следващите 2-3 месеца са удачни и за уреждане на отлагани имотни въпроси.

Водолеят опъва трапези

Представителите на този знак ще имат възможност за повече пътувания, комуникация и учене от минали грешки. Както и срещи не само работни, но и такива на маса с приятели и роднини от най-близкия кръг. И в двете сфери помислете за начини, по които да използвате гласа си в полза на другите. Дори каузите да не са ваши, то евентуална положителна промяна ще създаде ефекта на вълната, разливаща се надалеч и скоро ще ви застигне за добро.

С ретрограден Меркурий и Хирон в микса на астро-влиянията, мнозина от вас ще имат възможност да изследват минали грешки, да адресират текущи проблеми. А може би е време някой от вас да поеме лидерството, когато другите се колебаят да действат, и да промени статуквото.

Рибите плуват към парите

Въпреки , че болшинството от рибите не са особено материалистични, то Пълното слънчево затъмнение ще засегне техните притежания, финанси и ценности и ще ги насърчи да преоценят връзката си с парите. От една страна енергията на Овена ще блокира всички разсейвания и ще ви принуди да погледнете внимателно къде сте несериозни с вашите ресурси и къде можете да предприемете по-прагматичен подход към инвестирането в бъдещето. Други от представителите на този воден и алтруистичен знак по трудния начин ще се наложи да научат онова, което носи стойност на живота им. Ако сте склонни да вземате решения въз основа на сантименталност и сърце, пък ретроградният Меркурий ще ви подкани с различни обстоятелства да се придържате към студените факти. А рибите, търсещи точно сега изобилие, да преоценят някои дарби и таланти, стари занимания и тапии, които биха им влезли в употреба по отношение на финансовата стабилност.


#зодии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите