Шок! Новият министър на икономиката е баща на Мартин Елвиса от "Игри на волята"

Шок! Новият министър на икономиката е баща на Мартин Елвиса от "Игри на волята"
A A+ A++ A

Новият министър на икономиката Петко Николов се оказа баща на риалити звездата Мартин Николов – Елвиса. Мачото набра популярност с участието си в „Игри на волята“, а преди това беше известен най-вече като сериен сваляч и гадже на певицата Емануела.

Самият той се хвали, че е милионер, но не дължи възможностите си на знатния си татко, а на професионални турнири по покер. Парите са прилични, 12-о място от онлайн състезание му донесло 20 хилядарки.

Бащата Петко Николов е дялан камък. Ботевградчанинът е юрист и икономист по образование. Политици и банкери казвали, че за Николов винаги има запазен висок пост. Специалистът е бил шеф на Комисията за защита на конкуренцията, оглавявал е Патентното ведомство, Агенцията по приватизация, Национална компания „Индустриални зони“. Бил е дори говорител на дисциплинарната комисия в БФС. Завидна кариера!

Известен е като най-дългогодишният председател на КЗК – от 2003 до 2016г., като е избиран от две различни правителства – на НДСВ и на ГЕРБ. Преди това е бил председател на надзорния съвет на Агенцията по приватизация от 2001г. до 2003г., пише „Галерия“.

В агенцията влиза от квотата на НДСВ. Тогава царската партия е в силата си, а като младежки активист в нея се изявява сегашният съпредседател на ДПС Делян Пеевски. Малко по-късно Пеевски ще стане най-младият зам.министър в историята – той е заместник в Министерството на бедствията и авариите, оглавявано от Емел Етем. Според запознати професионалното и лично сътрудничество между министър Петко Николов и Делян Пеевски започва още по онова време и продължава през годините.

#Мартин Елвиса #Петко Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници