Животът на О Джей Симпсън: Удавяне, изневери, разводи и убийство

Животът на О Джей Симпсън: Удавяне, изневери, разводи и убийство

уикипедия

A A+ A++ A

О Джей Симпсън, легендарният футболист, който почина на 11 април 2024 г., и Никол Браун Симпсън - тези имена завинаги ще бъдат свързани в една силна трагедия завинаги.

Краят на тяхната нестабилна и обречена връзка, последван от убийството на Браун Симпсън (заедно с това и на нейния приятел Рон Голдман) и последвалият съдебен процес срещу О Джей Симпсън бяха поредица от събития, които завладяха нацията през 90-те години на миналия век.

Но ако мислите, че това е история за с любов - грешите!

След като семейството на Симпсън съобщи, че бившият футболист е починал от рак, изглеждаше, че сагата най-накрая е приключила. Всъщност Кутията на Пандора като че ли се отвори отново.

76-годишният Симпсън обяви, че страда от рак през май 2023 г. Актьорът от "Naked Gun" умира почти 30 години, след като бившата му съпруга и Голдман бяха намушкани с нож на 12 юни 1994 г. пред дома на Браун Симпсън в Лос Анджелис.

След съдебен процес с голям отзвук, той бе оправдан през 1995 г. за двойното убийство. Преди да се стигне до всичко това обаче О Джей и Никол минават през връзка с бурни обрати. Ето с какво е била белязана тя:

ПЪРВА ИЗНЕВЯРА

О Джей Симпсън среща Никол, докато е все още женен. Само че не чака дълго, преди да се раздели с първата си съпруга Маргьорит Уитли. Започва да се среща с Никол Браун, докато все още е семеен, но не за дълго. Симпсън се жени за Уитли през 1967 г. и двойката има три деца - Арнел, Джейсън и Аарън.

РАЗВОД И СМЪРТ

Футболната звезда рекордьор е с 12 години по-възрастен от 18-годишната Браун, когато се запознават през 1977 г. По това време тя работи като сервитьорка в нощен клуб. Симпсън и Уитли се развеждат окончателно през 1979 г. Същата година малката му дъщеря Аарън умира вследствие на случайно удавяне.

ДОМАШНО НАСИЛИЕ и ИЗНЕВЯРАТА НА ОБЕЩАНИЕТО ДА ОБИЧАШ СЪПРУГАТА СИ

Той и Браун се женят на 2 февруари 1985 г. и имат две деца: Сидни - родена през 1985 г., и Джъстин - роден през 1988 г. "Исках да бъда прекрасна съпруга!" - споделя Браун по-късно.

По време на брака на двойката, а дори и след прекратяването му, има няколко документирани случая на домашно насилие. На 1 януари 1989 г. полицията пристига и открива, че Браун Симпсън се е крила в храстите от съпруга си. "Устните ѝ бяха разцепени, окото ѝ беше черно, а на врата ѝ се виждаше отпечатък от ръка", съобщава тогава "Лос Анджелис Таймс". "Той ще ме убие, той ще ме убие", плачела тя, според полицейския доклад." Симпсън не се признава за виновен за домашно насилие и се отървава само с глоба, заповед за консултиране и общественополезен труд.

"Ти ме преби по дяволите и излъгахме в рентгеновата лаборатория и казахме, че съм паднала от колело ... Помниш ли!??", пише Браун в писмо до него.

ОЩЕ ИЗНЕВЕРИ

О Джей и Никол се развеждат заради множеството афери на футболиста. Освен с кариерата си, той става известен и със спекулациите, които много медии правят на негов гръб за различни връзки.

През 1992 г. Никол Браун Симпсън напуска О Джей Симпсън и бяга в Аспен с двете си деца. Там среща мъж на име Кийт Зломсович.

Тъй като двамата се сближават и Браун му се доверява за насилието, на което е била изложена. След като се връщат в Лос Анджелис, О Джей и Зломосович дори се срещат.

"Симпсън ни шпионираше през прозореца, докато правехме секс, и изрита вратата", казва Зломсович и добавя, че тормозът на Симпсън е довел до края на връзката им, пише Ladyzone.bg.

#О Джей Симпсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите