Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ

Отпускат над 13 милиона лева за увеличение на заплатите в НОИ
A A+ A++ A

Над 13 милиона лева ще бъдат отпуснати за увеличение на заплатите в НОИ, а за Националната здравноосигурителна каса и районните ѝ поделения са заложени 1 365 000 лв.

Това предвижда проект на правителствено постановление за разпределение на общо 268 милиона лева от държавния бюджет за 2024 година, които са за компенсиране на възнагражденията в редица недофинансирани структури, информира БНР.

Очаква се проектът да бъде представен официално във вторник.

Сред структурите, които ще получат финансиране за увеличение на възнагражденията, са също Съветът за електронни медии, като за него са предвидени 204 000 лева, Комисията за регулиране на съобщенията - 836 000 лева и много други. Разпределението на средствата ще става по специална нова методика, която беше подготвяна повече от три месеца от администрацията на Министерския съвет. Беше направен и анализ на възнагражденията в различните структури.

В редица ведомства имаше поредица от протести с основно искане за ръст на възнагражденията. Сред тях са Агенцията за социално подпомагане, Националният статистически институт, Националният осигурителен институт и други.

#НОИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите