Слънчева, но ветровита сряда с температури до 20 градуса

Слънчева, но ветровита сряда с температури до 20 градуса
A A+ A++ A

Сутринта валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево време, най-късно в Североизточна България. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, в западната част на Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - от изток. Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, по Черноморието между 9° и 12°, в София - около 17°.

По Черноморието ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. Следобед облачността ще започне да се разкъсва, по-късно през деня и по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 5°.

През нощта срещу четвъртък и в четвъртък от запад на изток облачността ще се увеличи и на места ще превали. В Централна и Източна България следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и валежите ще са придружени с гръмотевици. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 18° и 23°.

В петък облачността над цялата страна ще намалее до предимно слънчево. Вятърът отново ще стане от юг-югоизток и дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

#пролет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници