Терористичен акт в концертна зала в Москва, 40 жертви и над 100 ранени

Терористичен акт в концертна зала в Москва, 40 жертви и над 100 ранени
A A+ A++ A

Избухнал е пожар и покривът на залата е рухнал

Терористичен акт стана в концертната зала "Крокус сити хол” в Москва. По време на концерт на групата „Пикник” е открита стрелба с автоматично оръжие. По първоначални данни нападателите са четирима, облечени в камуфлажни дрехи. Жертвите са 40, а ранените са над 100 души, предаде ТАСС. Образувано е наказателно дело за терористичен акт.

Според публикуваните в мрежата клипове нападателите са стреляли безразборно в публиката. В залата е започнал и пожар, който е обхванал една трета от целия комплекс.

Засега не е ясно дали нападението е приключило, както и каква е съдбата на нападателите. Кметът на Москва обяви, че се отменят всички масови мероприятия през този уикенд.

„Видяхме стрелба. Има много убити и ранени. Избухна и пожар”, разказа очевидец.

„Аз седях в залата, на балкона. Чухме изстрелите, но в началото не разбрахме какво става. После с очите си видях как терористите влязоха, започнаха да стрелят в хората. Хвърлиха коктейли „Молотов" и всичко се подпали. Поведоха ни към изхода, но той се оказа затворен. Бягахме през целия мол и не намерихме как да излезем. Скрихме се в мазето и там ни намериха служителите на министерството на извънредните ситуации”, разказа друг свидетел на нападението.

Руските медии съобщават, че специализираният отряд за изпълнение на особено опасни задачи в градски условия - ОМОН, е вдигнат по тревога.

Русия осъди „кървава терористична атака". „Цялата световна общност трябва да осъди това отвратително престъпление!“, написа в Telegram говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предаде БГНЕС./Nova Tv

#Москва #терористичен акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници