Никога не правете тези неща в кухнята! Опасно е за здравето

Никога не правете тези неща в кухнята! Опасно е за здравето

Pixabay

A A+ A++ A

Всяка домакиня се стреми да е повелителка на кухнята. Дамите обаче трябва да са наясно, че именно там има 6 крайно застрашаващи кухненски навика.

Сега ще помогнем на всяка домакиня, като й кажем за какво трябва да внимава и кои вредни кухненски навици могат да й струват здравето или дори живота.

На първо място експерти призовават готвачите да не бързат да опитват ястия, които още не са готови. По-специално това правило се прилага за всички, които си позволяват да пробват сурово тесто, за направата на което се използват яйца. По този начин може да се заразите със салмонела или Ешерихия коли.

Специалисти строго забраняват да използвате продукти с изтекъл срок на годност, дори и да ви се вижда, че не са развалени. След изтичане на срока за годност патогенните микроби започват да се размножават.

Третият опасен навик на домакините е да използват една и съща дъска за рязане. Според експертите много готвачи забравят това изключително важно правило. Драскотините на дървените дъски събират опасни бактерии, а влизането им в друг чист продукт може да доведе до опасни болести.

На четвърта позиция сред опасните навици е миенето на месо под чешмата. Това по никакъв начин не помага да се отървете и да убиете микробите в него.

Според експерти последният лош навик на готвачите е да не слагат маринатата в хладилника. В никакъв случай не трябва да я оставяте извън него. Маринованото месо също трябва да намери място в хладилника, иначе ви грози голямо разочарование, пише jenata.blitz.bg.

#кухня #вредни навици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници