От 1 май ученици и студенти ще плащат по-малко за градски транспорт в София

От 1 май ученици и студенти ще плащат по-малко за градски транспорт в София

canva

A A+ A++ A

Намаляваме цените на картите за градския транспорт за над 68 000 ученици и студенти, съобщи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Властовите амбиции на новите управляващи в София блокираха работата на местния парламент, заради което втори месец ученици и студенти, казва Георгиев – плащат по-скъпи месечни карти за градския транспорт от началото на годината.

„Аз лично поех ангажимент да реша този проблем, който струва над 3 млн. лева на родителите на младежите. Вчера транспортната комисия одобри предложението на групата на ГЕРБ-СДС, с което стимулираме младите хора да ползват градския транспорт. Намалението на месечните карти е от 20 лв. на 15 лв. за ученици и студенти, от 35 лв. на 15 лв. за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лв. на 180 лв.

Това намаление е реална помощ за учениците и студентите в София, която те ползват. Като преподавател в Софийския университет, който ежедневно работи с млади хора, съм благодарен на колегите ми от всички политически групи, които ни подкрепиха“, написа тази сутрин във Фейсбук общинският съветник.

Георгиев припомня, че за съветниците от ГЕРБ-СДС достъпният градски транспорт е основен приоритет. „В сряда предстои да приключи гласуването в останалите комисии към СОС, а следващият четвъртък ще гласуваме предложението ни в общински съвет. Промяна ще влезе в сила от 1 май“, информира Георгиев.

#градски транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници