Комисията по енергетика допусна удара срещу Асен Василев за 1 млрд. лв.

Комисията по енергетика допусна удара срещу Асен Василев за 1 млрд. лв.

НС

A A+ A++ A

С 12 гласа "за", 6 "против" и 3 "въздържал се" Комисията по енергетика прие внесения по-рано Проект на решение за предприемане на действия във връзка с наличие на ликвидни проблеми и невъзможност Фонд "Сигурност на електроенергийната система" да изпълнява законовите си задължения, предаде репортер на "Фокус".

Председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев обеща, че ще направи всичко възможно предложението да влезе за обсъждане и в пленарна зала.

"В края на миналата година Асен Василев източи 847 млн. от Фонда за енергийна сигурност. Пари, които бяха остатъци от средства от Европейския съюз. Които можеха да се насочат във Фонда и да се използват за енергийни компенсации – да се намаля цената на тока и на газа. Бяха взети в Министерството на финансите в края на миналата година и изхрачени незнайно за какво", каза шефът на Енергийна комисия Делян Добрев.

"На днешната комисия присъствам на някакви сладки приказки и размени между вас, "Има такъв народ" и "Възраждане" по посока Асен Василев. Проблем във Фонда има, но той не е от Асен Василев", подчерта Радослав Рибарски от ПП-ДБ.

#НС #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници