НСО с мерки за сигурност по повод церемонията за 151-годишнината от гибелта на Васил Левски

НСО с мерки за сигурност по повод церемонията за 151-годишнината от гибелта на Васил Левски

БТА

A A+ A++ A

На 19 февруари (понеделник) в София ще бъде отбелязана 151-годишнината от гибелта на Васил Левски. Възпоменателната церемония-поклонение пред Паметника на Апостола на свободата в столицата е с начало 18.00 часа.

Началото на пропускателния режим за граждани е от 17.00 часа.

Желаещите да присъстват на церемонията ще имат достъп през три пункта за проверка – на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Оборище“; при бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ и при бул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Панайот Волов“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани в деня на събитието до 15.00 часа и след приключване на официалната церемония, съобщиха от НСО.

#НСО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници