Иво Мирчев: Топ инвеститорите заобикалят България заради Пепи Еврото, Красьо Черния и Нотариуса

Иво Мирчев: Топ инвеститорите заобикалят България заради Пепи Еврото, Красьо Черния и Нотариуса
A A+ A++ A

Депутатът Ивайло Мирчев във Фейсбук:

Отдавна топ инвеститорите заобикалят България. Реалностите около основната причина стават видни през последните дни - Нотариуса, Еврото, Красьо Черния и всички посредници в съдебната система и прокуратурата.

Промените започнаха в Конституцията, но трябва да продължат със Закона за съдебната власт, Комисията за противодействие на корупцията и регулаторите. Така прочистването на тая гняс ще се катализира като процес. Над 20 г. срастването между политици, прокурори, съдии, висши полицаи доведе до възможността да може да бъде ударен всеки, да бъде откраднат всеки бизнес, което в крайна сметка оказва влияние освен в усещането за справедливост в обществото и в стандарта на живот и доходите на всички българи.

Модно е тези дни всеки политик да говори за реформа в правосъдието и да обясни, че не е бил част от този мафиотски модел. Затова е хубаво преди всяко интервю в студио или в парламента всеки депутат, политик, министър (вкл. бивш) да бъде попитан: "Вие срещали ли сте се с Петьо Еврото, Нотариуса, Красьо Черния и другите брокери в съдебната система? Оказвали ли сте влияние върху дела или опраскване на някого?"

Каквито и законови промени да успеем да прокараме, каквото и да говорим публично сме наясно, че никой няма да повярва в отново работещите институции, докато не види корумпирани министри, кметове, висши държавни чиновници изправени във функциониращ съд, осъдени и в затвора.

Когато това стане факт, можем да кажем, че многогодишните усилия са дали плод. В противен случай ще си останем както досега - доказано най-некорумпираната страна в Европа, без нито един осъден за корупция министър, депутат. Последното вече не е и смешно дори за децата.

#Ивайло Мирчев #Ивайло Мирчев - ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници