Цяла седмица ад. Удрят ни мощни магнитни бури

Цяла седмица ад. Удрят ни мощни магнитни бури

БТА

A A+ A++ A

Когато се наблюдава изригване от някоя от активните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост между 600 и 900 км. /сек.

Обикновено около два дни са необходими на този поток да достигне Земята. Заредени частици успяват да проникнат през полярните области и да предизвикат образуването на мощни токови системи около екватора и полярните кръгове.

Прогнозата за периода от 12 до 18 февруари 2024 г. на Центъра за прогнозиране на космическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ е за спокойна в геомагнитно отношение седмица. Стойностите на Кр индексът няма да са опасни. Вижте каква е прогнозата за следващите седем дни и да очакваме ли магнитни бури.

Обикновено смущенията, породени от нея, влияят неблагоприятно на възрастните и на хората със слаб имунитет. Тези, които са чувствителни към явленията, могат да почувстват отпадналост, главоболие, неразположение, колебание в кръвното налягане и слаба концентрация.

По данни на информацията, предоставена от Центъра за прогнозиране на космическото време към Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ през цялата предстояща седмица Кp-индексът ще е 2. Това е ниска стойност на индекса и не предполага опасност за самочувствието и здравето на хората.

#магнитни бури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници