Пореден пометен, чакайки на светофар в София: Ударът е бил с над 50 км/ч

Пореден пометен, чакайки на светофар в София: Ударът е бил с над 50 км/ч
A A+ A++ A

55-годишен шофьор с положителни резултати от полевите тестове за алкохол и наркотици предизвика тежка катастрофа в София в нощта срещу неделя.

В опит да избяга от друго ПТП, предизвикано от него, мъжът удря изчакващ на светофар автомобил. Един човек е в тежко състояние.

„Ударът е бил с над 50 км/ч. Моето предположение е, че е над 80 км/ч. Катастрофите зачестяват. Зачестяват и инцидентите след шофиране с алкохол“, коментира, Диана Русинова от „Европейския център за транспортни политики“.

„Само докато стоим тук, мина автомобил с изгорял фар. Друг беше с много висока скорост. Не, обществото не си взима поука. Живее с фалшиво усещане за безнаказаност“, допълни тя.

„Става дума за пътни психопати. Това са хора, които имат чувства за безнаказаност – употребяват алкохол и дрога“, посочи психиатърът д-р Веселин Герев.

„Алкохолът дава нарушение в пространственото възприятие на психиката, докато всички останали психостимуланти водят до импулсивно поведение. Това води до рязкото натискане на газта и лошата ориентация – липса за представата за дистанция и скорост“, добави той.

„Прави впечатление, че все повече хора употребяват психоактивни вещества. Много хора го правят, за да може психиката им да е бодра – нормалните хора пием кафе“, подчерта Герев.

#катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници