Протестиращите фермери във Франция блокираха Париж

Протестиращите фермери във Франция блокираха Париж

Pixabay

A A+ A++ A

Протестиращите фермери във Франция започнаха безсрочна блокада на Париж въпреки мерките за помощ, които им обеща премиерът Габриел Атал. Президентът Еманюел Макрон свика кризисно заседание.

Ключовите магистрали около френската столица са блокирани една след друга от тракторите на протестиращите земеделци, които обещаха безсрочен протест от 14:00 ч. местно време.

Вече са засегнати най-малко 16 магистрали в 30 департамента, а фермерите се снабдяват с провизии за продължителен протест. На места те получават подкрепата от местните власти, съобщава БНР.

Вътрешният министър Жералд Дарманин нареди разполагането на 15000 полицаи и жандармеристи, които да предотвратяват безредиците и да не допускат прекрачването на червената линия - навлизане на фермерите в Париж и блокада на летищата и пазара в Ранжис - най-голямото европейско тържище за хранителни продукти на едро.

Протестите са водени от основния синдикат на фермерите и Съюза на младите земеделци, които продължават натиска, въпреки че в петък премиерът Габриел Атал частично удовлетвори исканията им.

Тази вечер техни представители отново ще се срещнат с премиера, както беше обявено след кризисното заседание, свикано от президента Макрон.


#Франция #Париж #фермери #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници