Борислав Цеков за "въздушния Шенген": Тежък провал!

Борислав Цеков за "въздушния Шенген": Тежък провал!
A A+ A++ A

Борислав Цеков, преподавател по Конституционно право и основател на Института за модерна политика излезе с пост, посветен на приемането на страната ни в Шенген.

Във Facebook Цеков се обoснова и то доста критично, относно "пробива":

Оставете родното блюдолизничество и брюкселско чиновничество, което лее дитирамби в стил "Другарю Живков, дори и вие не можете да ми забраните да ви обичам", че щели сме били да минаваме по летищата без паспортен контрол гордо и със самочувствие.

И че т.нар. "въздушен Шенген" бил грандиозен пробив на правителството, извоюван с много успешна дипломация. Глупости! Това е тежък провал. Никак не би трябвало да ни интересува дали ще минаваме с паспорти по европейските летища или не.

Това, което е важно, е дали хилядите камиони, които обезпечават икономиката логистично, чакат дни наред по границите, а бизнесът губи камара от пари и време заради това. Това е важното. А не дали сульо и пульо щял "гордо" да мине на летището в Берлин без контрол. Искането на Австрия да сме били приемели мигранти от Афганистан и Сирия, за да благоволят "да ни пуснат" в този "въздушен Шенген", е скандално и унизително. България трябва да го отхвърли категорично. Не ни трябва такъв безполезен "въздушен Шенген" и то на такава цена. Защитете достойнството на България, а не се кланяйте раболепно на австрийската наглост.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници