Благомир Коцев извади на бял свят грозното лице на спортна Варна

Благомир Коцев извади на бял свят грозното лице на спортна Варна
A A+ A++ A

Новоизбраният кмет на Варна Благомир Коцев на страницата си във Фейса:

Усетих огорчението на спортните клубове по време на срещата ни. Искат да е „Едемската градина за нашите деца спортисти“. Но сега не е. Така я заварвам.

Споделям напълно огорчението на спортистите. Казват, че има напрежение и че секторът им не се ръководи обективно и етично. Разказаха за политически влияния върху спортната общност във Варна. Искат ясен регламент, цели, стратегии и нормативни документи с коректни критерии.

Радвам се, че стигнахме и до конкретна обща задача за всички - да се изработят честни и ясни критерии и те да важат за всички. Това е закономерно тяхно искане и категорично ги подкрепям. Някои от проблемите, за които чух на срещата, са, че спортистите са били вписвани в обществени съвети, без да знаят. Не са публикувани статутите на наградите за спортистите и клубовете, а в самите статути има проблеми.

Критиката им показва, че цялата дирекция „Спорт“ и управлението на спортните имоти трябва в спешен порядък да бъдат оптимизирани. Целта е ясна - не да се слагат „свои“ хора тук и там, а Варна да има елитни спортисти, масов спорт, да се грижи за клубовете си, да стимулира високото спортно майсторство и да излъчва шампиони.

Това става от най-ранна възраст на децата, училищен спорт, клубове (222 регистрирани във Варна и около 50, които носят медали, се каза днес на срещата) и масов и ученически спорт.

Трябват и бази - нови, ремонтирани и с добри стопани. Сега не е така, казват клубовете. А това го виждат и гражданите. За мен именно такова трябва да е бъдещето на спортна Варна - бази, грижа, пари, добри клубове, топ спортисти и родни шампиони.

Клубовете искат смяна на ръководството на спорта. Аз няма да налагам на общността решение, затова предложих обществен съвет да излъчи своята номинация за ръководство. Вярвам, че спортната общност сама трябва да излъчи своите лидери. И се радвам, че тя приема това.

Договореност е постигната - всички клубове от федерациите, училищен и масов спорт, учителите по физическо възпитание да излъчат по един свой представител в обществения съвет. И така впоследствие те да излъчат ръководство на спорта във Варна.

Благодаря на клубовете за изключително полезната среща днес! Разчитам да общуваме пряко и занапред. Посредници не са ни нужни.

#Варна #Благомир Коцев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници