Пътищарите от КНСБ затварят АМ Хемус с протест, искат 20% повече пари

Пътищарите от КНСБ затварят АМ Хемус с протест, искат 20% повече пари
A A+ A++ A

Протест на синдикат „Пътно дело“ към КНСБ ще се проведе от 11:00 часа, съобщиха от пресцентъра на синдиката. Той ще е под надслов „Достоен труд – достойно заплащане“ и ще се състои на лявото пътно платно на автомагистрала „Хемус“ в посока Варна – София – непосредствено преди лява тунелна тръба на тунел „Топли дол“. Движението ще бъде затворено двупосочно.

Синдикатът настоява за увеличение на заплатите на работещите в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) с 20 процента с Бюджет 2024. Ръководството на синдикат „Пътно дело“ – КНСБ и служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ изпратиха декларация до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, до министъра на финансите Асен Василев, както и до председателя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, в която се посочва, че са необходими 17 088 409 лева, с които ще се увеличат работните заплати на 2417 служители в АПИ.

„Считаме, че подобрението на възнагражденията ще бъде израз на професионалното признание към усилията и ангажимента на нашия трудов колектив. Това ще подкрепи мотивацията на служителите и ще способства за подобрение на общата работна атмосфера“, пише в декларацията. Според синдикат „Пътно дело“ – КНСБ и служителите на АПИ увеличението на заплатите с 20 процента представлява справедливо признание за постоянния принос на служителите в постигането на целите и задачите на агенцията. От синдиката заявяват в декларацията и своята готовност при непостигане на конкретни резултати на заявените искания да организират и проведат протестни и стачни действия в защита на своите достойни възнаграждения и условия на труд.

#КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници