Алекс Дунчев: Петков, Иванов, Борисов и Пеевски предават бг Черноморието чрез жалка сделка

Алекс Дунчев: Петков, Иванов, Борисов и Пеевски предават бг Черноморието чрез жалка сделка
A A+ A++ A

Един от най-популярните природозащитници - бившият депутат Алекс Дунчев. алармира за предателство спрямо родното Черноморие, замаскирано зад уж полезен законопроект.

ЕТО КАКВО НАПИСА ПО ТЕМАТА АЛЕКС ДУНЧЕВ:

Днес, часове преди заседанието на депутатите от КОСВ, разкрихме каква е "сделката" със закона за Черноморското крайбрежие, внесен от Петков, Иванов, Борисов и Пеевски. Не сделка, а пълно предателство към българското Черноморие. И не закон за устройството, а закон за бетонитрането на морския бряг, с който се узаконяват всички заменки и далавери по приватизирането на Черноморието!

Под предлог, че ще защитим от строежи трите плажа Кара дере, Корал и Иракли, и то само ако държавата обезщети с поне 1 милиард лева частниците там, Пеевски и Борисов са спазарили отпадане на трите най-силни разпоредби в закона - да не се затрояват над 100 000 дка частни земи и гори по брега без ОУП, да не се застрояват с незаконни ПУП близо 4000 дка частни имоти с дюни и да не се строи в такива имоти без съгласието на МОСВ, докато не приключи картирането на дюните (виж примери и карти тук: https://www.zelenizakoni.com/nov…/ZUCHK-betonirane-na-moreto).

Тези три кардинални разпоредби в ЗУЧК бяха приети след огромен обществен и медиен натиск при избухването на скандала "Дюни-гейт" през 2012 г. (https://bivol.bg/dunigate-2013.html), когато всички разбраха колко мащабни са процесите по незаконно приватизиране и застрояване на Черноморието, и което беше спряно с тези три разпоредби за 10 години. Спряно, докато властта не бе поета от "сглобката" и задкулисните им пазарлъци. Дано все пак се намерят депутати в Народното събрание да спрат тази жалка "сделка" за унищожаването на българското Черноморие.

В крайна сметка, вносителите представиха пред депутатите в КОСВ и КРРБ параграф 9 като "техническа грешка" и обещаха същият да отпадне!

#Александър Дунчев #Българско Черноморие #Закон за черноморието #Черноморието #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници