Байдън към семействата на заложници на "Хамас": Дръжте се, идваме!

Байдън към семействата на заложници на "Хамас": Дръжте се, идваме!
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън днес заяви, че участва в ежедневни обсъждания за осигуряване на освобождаването на заложниците, държани от "Хамас" и вярва, че това ще се случи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Дръжте се, идваме", каза Байдън на пресконференция в Белия дом в отговор на репортерски въпрос какво би било неговото послание за семействата на заложниците. Американският президент добави, че говори всеки ден с участниците в преговорите за освобождаване на заложници, но не иска да сподели подробности.

Бойци на "Хамас" нахлуха от Газа в Израел на 7 октомври и според израелски официални представители са взели около 240 заложници. Досега бяха освободени само четирима заложници.

В свое изявление от Белия дом в неделя Байдън "недвусмислено" осъди вземането на заложници, сред които има много малки деца, едно от които е 3-годишно американче, чиито родители бяха убити от "Хамас" на 7 октомври.

Междувременно Белият дом съобщи, че високопоставеният съветник на Байдън по близкоизточните въпроси Брет Макгърк ще пристигне в региона за разговори с официални представители от Израел, Западния бряг, Катар, Саудитска Арабия и други страни.

"В Израел той ще обсъди нуждите на страната в сферата на сигурността, наложителността за защита на цивилните в хода на военните операции, както и продължаващите усилия за осигуряване на освобождаването на заложниците и необходимостта да бъде обуздано насилието на екстремистките заселници в Западния бряг", се казва в изявление на Белия дом

#Байдън #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници