Изборите във Варна и областта: Ето кои са новите кметове

Изборите във Варна и областта: Ето кои са новите кметове

фейсбук

A A+ A++ A

Във Варна, при обработени 100% протоколи, кандидатът на коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" Благомир Коцев получава 53,06% от гласовете. На втора позиция е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних с 41,52% от гласовете.

Христо Христов, издигнат от коалиция "Алтернативата на гражданите", ще бъде още един мандат кмет на варненския район "Младост". Това показват данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. Информацията е на база 100 процента обработени протоколи от секционните комисии.

България избра: ЦИК публикува междинни резултати от местните избори

Христов е получил подкрепата на 48,1 процента от живеещите в района. За опонента му - Евгени Дянков от ГЕРБ, са гласували 42,19 на сто от избирателите.

Николай Желязков, издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", е новият кмет на район "Приморски", сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Информацията е при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии.

За Желязков са гласували 54,96 процента от живеещите в района. Опонентът му - Людмила Колева от ГЕРБ, е получила подкрепата на 37,35 на сто от избирателите.

Цветнен Цветков, издигнат от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България", е новият кмет на район "Одесос", сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Информацията е при 100 процента обработени протоколи от секционните комисии.

Цветков печели доверието на 47,34 процента от избирателите. За опонента му - Биляна Раева от ГЕРБ, са гласували 44,12 на сто от живеещите в района.

При 100 процента обработени протоколи Калоян Цветков е новият кмет на Вълчи дол, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й. Той бе издигнат от местна коалиция „Свобода" (коалиция „БСП за България“, „Има такъв народ“, ВМРО-БНД, „Левицата!“, "Величие“, „Партия консервативна България“, БЗНС).

Цветков е получил подкрепата на 51,38 на сто от избирателите. За опонента му - Георги Тронков от ГЕРБ, са гласували 47,68 процента от хората, отишли до урните.

При 100 процента обработени протоколи от СИК, Емануил Манолов от ГЕРБ печели нов мандат в Аврен, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта й.

За него са гласували 53,69 процента от избирателите. Опонентът му на балотажа - Симеон Костадинов ("Има такъв народ", "Левицата!", ВМРО-БНД) е получил подкрепата на 44,67 на сто от гласоподавателите.

Димо Димов от ГЕРБ е новият кмет на община Провадия. Това показват публикуваните на сайта на Общинската избирателна комисия данни при обработени 100 процента от протоколите на СИК.

Димов е получил подкрепата на 57,28 процента от избирателите. За опонента му - Анатоли Атанасов от коалиция "БСП за България", са гласували 40,85 на сто от хората.

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници