Извънредна среща в НС заради предложението за прекратяване на дерогацията на "Лукойл"

Извънредна среща в НС заради предложението за прекратяване на дерогацията на "Лукойл"

Лукойл

A A+ A++ A

На извънредна среща в парламента ще бъде обсъдено предложението на ГЕРБ-СДС за прекратяване на дерогацията за внасяне и преработка на руски петрол на „Лукойл Нефтохим“. То е подкрепено от ДПС, но среща съпротивата на правителството и на ПП-ДБ. На срещата са поканени премиерът Николай Денков и министърът на финансите Асен Василев.

Според финансовия министър Асен Василев няма гаранции, че ако България отсега спре да внася руски петрол, бургаската рафинерия ще може да си осигури достатъчно надеждни алтернативни доставки:

Мнението си Василев изяви в предаването „Неделя 150“ по повод предложението страната ни да спре да внася руски петрол още до края на т.г., а не както предвижда договореното с ЕС изключение от октомври 2024-та.

На предизборна среща в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов мотивира искането с необоснована според него надценка на литър гориво:

Още в събота в изявление до медиите съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обяви, че ще подкрепят предложението на ГЕРБ, а гласуването ще покаже дали управляващите са на страната евроатлантизма или на Русия. От ДПС ще изискат доклади от шефовете на митниците и НАП дали „Лукойл“ заобикаля санкциите и дали си плаща данъците.

#Лукойл #дерогация #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници