Жертва и хиляди евакуирани от тежки наводнения заради буря в Германия

Жертва и хиляди евакуирани от тежки наводнения заради  буря в Германия

Рikist.com

A A+ A++ A

Ураганната буря причини тежки наводнения в Северна Германия. Особено тежко засегнати са провинциите Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-Предна Померания. За цялото крайбрежие на Балтийско море продължава да е в сила предупреждение за опасност от прииждащи води. Местните служби за корабоплаване и хидрография очакват нивото на водните маси да е до 1,15 метра над средното.

Една 33-годишна жена, живееща на остров Фемарн, загина, след като автомобилът ѝ е бил премазан от паднало дърво. Ураганът по крайбрежията на Германия доведе до наводнения и мощни приливни вълни в много населени места.

Във Фленсбург, Кил, Любек, Шлезвиг и Висмар са наводнени огромен брой улици, а засегнатите градски региони са отцепени. Полиция и пожарна извличат отнесени от водните маси автомобили, паднали дървета и покъщнина.

В град Фленсбург показването на водите е достигна рекордно ниво за последния век – към полунощ то е било повече от 2 метра над средното, съобщиха властите в Росток, цитирани от DW. За последно подобни наводнения там е имало през 1904 година, каза представител на Федералната служба по корабоплаване и хидрография. От съображения за сигурност електричеството на пристанището във Фленсбург е била частично изключено.

В провинция Шлезвиг-Холщайн от вчера досега са евакуирани множество крайбрежни населени места. Само в град Кил броят на засегнатите хора вероятно е към 2000 души, преценяват местните власти. Щетите по крайбрежията и по островите се оценяват на трицифрено число в милиони. Подобряване на ситуацията се очаква едва към понеделник.

Снимката е илюстративна

#наводнения #буря #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници