Вкусна грижа за красива кожа: Яжте тези храни през есента и зимата

Вкусна грижа за красива кожа: Яжте тези храни през есента и зимата

pixabay

A A+ A++ A

С промяната на сезоните храната, която консумираме играе ключова роля в здравето и външния вид на нашата кожа. През есента и зимата, когато студът и сухият въздух могат да изсушат кожата, храните, които консумираме, могат да бъдат нашият таен союзник. В тази статия ще разгледаме какви храни могат да допринесат за хубава и здрава кожа през студените месеци.

1. Авокадо - за хидратирана кожа
Авокадото е пълен със здравословни мазнини и витамин Е, които подхранват кожата отвътре навътре.

2. Омега-3 - за блясък и еластичност
Риби като скумрияta са богати на омега-3 мастни киселини, които подпомагат хидратацията и поддържането на еластичността на кожата.

3. Листни зеленчуци - за здрава кожа отвътре
Зеленчуци като спанак и броколи са пълни с витамини и антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали и поддържат кожата ни здрава и млада.

4. Сладка картофи- за защита от студа и изсушаване
Сладкият картоф е пълен с бета-каротин, който се превръща във витамин А в нашето тяло и помага за запазване на кожата хидратирана и защитава от студа.

5. Топла зеленчукова супа - за уют и здрава кожа
Зеленчуковите супи са не само уютни, но и богати на хранителни вещества, които подпомагат хидратацията и борбата със сухотата.

С промяната на хранителните навици през студените месеци можем да предпазим и поддържаме нашата кожа здрава и красива. Съчетавайки вкус и грижа за здравето на кожата, можем да създадем хранителен режим, който не само вкусен, но и благоприятен за нашата външност.

#кожа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници