Незаконен износ на спирт за България спряха украински митничари

Незаконен износ на спирт за България спряха украински митничари

Държавна митническа служба на Украйна

A A+ A++ A

Митничари осуетиха опит за незаконен износ от Украйна за България на чист алкохол под формата на течност за почистване на стъкло.

На ГКПП "Порубне-Сирет" на границата с Румъния митничари заедно с граничарите са предотвратили незаконен износ за България на 4608 туби алкохол, вместимост 5 литра всяка, или 23 040 литра, на обща стойност над 725 хиляди гривни или около 36 250 лв., съобщи Държавната митническа служба на Украйна, цитирана от "24 часа".

„Според информацията, посочена в митническата декларация, превозното средство е придвижвало стоката „Зимна течност за миене на предно стъкло против замръзване. След преглед на продукта обаче митничарите са установили несъответствие на цвета и нехарактерна миризма за декларирания продукт. Оказа се, че превозното средство се движи с чист алкохол (96 градуса). Съставен е протокол за нарушение на митническите правила. Санкцията предвижда налагане на глоба от 100% от цената на продукта и конфискация на продукта в полза на държавата", се казва в съобщението.


#Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници