Сблъсъкът за кметските избори във Варна - ето кандидатите

Сблъсъкът за кметските избори във Варна - ето кандидатите

община варна

A A+ A++ A

Ето кои са кандидатите за кмет на Варна на предстоящия вот на 29 октомври.

Кандидатът за кмет на Варна на коалиция „БСП за България“ е Павел Раличков. Това пише в решение на Общинската избирателна комисия в крайморския град, публикувано на сайта ѝ.

Раличков е председател на градската организация на БСП във Варна. Той е роден в крайморския град. Завършил е СОУПЧЕ „Александър Пушкин“ с изучаване на руски и френски език. Владее и английски. По-късно се дипломира в Техническия университет във Варна със специалност „Компютърни системи и технологии“. От 2006 г. до днес се занимава с авиационна логистика.

Член е на БСП от 2005 г., като преминава през всички нива на партията – от председател на младежка организация до член на Националния съвет на формацията, избран по време на 50-я конгрес на БСП.

Мария Тодорова е кандидатът за кмет на Варна на коалиция „Левицата!“. Тя е и водач на листата за общински съветници на формацията. Това пише в решение на Общинската избирателна комисия в крайморския град, публикувано на сайта ѝ.

Тодорова е първата жена, която се регистрира за кметската надпревара. Тя е родена във Варна, завършва Хуманитарната гимназия в родния си град. По-късно се дипломира като юрист в Софийския университет. След това завършва и магистратура по финанси по съвместна програма на Икономическия институт на БАН и университета във Велико Търново. Освен юрист с дългогодишен опит, тя е ангажиран общественик, до момента беше председател на постоянната комисия „Култура и духовно развитие“ на Общинския съвет във Варна. Нейната лична позиция е, че градът има нужда от по-ефективно, прозрачно и достъпно управление.

Коста Стоянов е кандидатът на партия "Възраждане" за кмет на Варна. Това пише в решение на Общинската избирателна комисия в крайморския град, публикувано на сайта ѝ.

Стоянов е роден във Варна. Завършил е промишлено и гражданско строителство в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, както и спортен мениджмънт в Националната спортна академия. От 2000 до 2018 г. работи в Община Бяла като началник на дирекция и заместник-кмет. До 2022 г. е изпълнителен директор на местната инициативна група „Долни чифлик и Бяла“. Оценител на проекти, финансирани по европейски програми.

Стоянов е избиран за народен представител в 48-о и 49-о Народно събрание. В 48-я парламент е председател на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и член на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. В 49-о Народно събрание е избран за член на комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, която временно председателства, и за член на комисията по околната среда и водите.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ издига за кмет на Варна бившия областен управител Благомир Коцев. Това пише в решение на Общинската избирателна комисия в крайморския град, публикувано на сайта ѝ.

Коцев е завършил Първа езикова гимназия в града. След това последователно се дипломира като бакалавър по бизнес администрация в Американския университет във Вашингтон, САЩ, и придобива магистърска степен по корабоплаване, търговия и финанси в Сити Юнивърсити, Лондон.

След завръщането си в родната Варна управлява шипинг компания, навлиза и в ресторантьорския бизнес.

Кандидатът за кмет на Варна на партия „Има такъв народ“ е Ивайло Костадинов. Това пише в решение на Общинската избирателна комисия в крайморския град, публикувано на сайта ѝ.

Ивайло Костадинов е на 28 годишен. Възпитаник е на Четвърта е езикова гимназия в крайморския град. След това се дипломира във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. Има и три магистратури - по „Логистика“, „Публичен мениджмънт и административна власт“ и „Предприемачество“. Костадинов е развил два стартъпа, с които защитава последната си магистърската степен. Той е сред учредителите на ПП „Има такъв народ“ и е водач на листата на партията за общински съветници във Варна. Според него е мит, че младите хора, на неговата възраст, не се интересуват от политика. Неговата позиция е, че те не гласуват, защото не намират алтернатива, не припознават себе си в политиците, в поетите от тях ангажименти, в приоритетите им и най-вече - в действията им. Това е една от причините той да се кандидатира, като е готов да търси и решения на проблеми, от които всички са вдигнали ръце.

Инж. Христо Димитров е кандидатът за кмет на Варна на коалиция "Алтернативата на гражданите". Това е посочено в решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в крайморския град, публикувано на сайта ѝ.

Димитров е роден в град Добрич. През 1977 г. завършва строителен техникум в родния си град. По-късно се дипломира във Висшето народно военно строително училище "Ген. Благой Иванов"- София, с инженерна специалност "Строителство на сгради и съоръжения – конструкции". Завършва и второ висше образование в Техническия университет - София със специалност "Патентно-лицензионна дейност". През 1991 г. създава строителна компания, а през 2002 г. - холдинг, който контролира дейността на 11 дъщерни дружества.

Два мандата е председател на областното представителство на Камарата на строителите в България (КСБ), зам.- председател на Софийската камара, а от 2022 г. е председател на Контролния съвет в КСБ.

Четири са основните приоритета за развитието на Варна на кандидата за кмет на града от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Благомир Коцев. Това обяви на пресконференция днес самият кандидат.

Приоритетите в програмата на Коцев „Промени Варна“ са паркингите в града, пазарите, парковете и прозрачността в управлението. Кандидатът залага на изграждане на нови 3600 паркоместа, обновяване на пазарите, оформяне на 10 нови парка на принципа "парк във всеки квартал", прозрачност и отчетност за дейността на кмета, включваща и четири приемни дни в месеца.

Той допълни, че четирите приоритета ще бъдат реализирани с осем политики, включващи различни сфери като образование, здравеопазване, спорт, култура и други. Сред решенията за Варна кандидатът посочи и създаването на пост на общински омбудсман, привличането на инвестиции, референдуми по ключови въпроси за развитието на града и други.

Партия „Български възход“ регистрира листа за общински съветници във Варна с 32 кандидати, пише в решението на Общинската избирателна комисия, публикувано на сайта ѝ.

Водач на листата е областният координатор на партията във Варненска област Диан Драганов. Втори в нея е кандидатът на партията за кмет на града Петър Николов.

Листата е:

1. Диан Иванчев Драганов
2. Петър Йотов Николов
3. Радостин Димитров Димитров
4. Илиян Иванов Карагьозов
5. Наталия Олег Шулика-Фотакиева
6. Димитрина Петрова Иванова
7. Здравка Михайлова Максурова
8. Мартин Красимиров Кучев
9. Милен Иванов Чернев
10. Христинка Добрева Калчева
11. Андрей Радев Иванов
12. Дияна Иванова Веселинова
13. Лъчезар Тодоров Пенчев
14. Женина Лъчезарова Димитрова
15. Красимир Методиев Смилков
16. Лазар Илчев Николов
17. Милен Дойчев Маринов
18. Петър Иванов Николов
19. Веска Иванова Генчева
20. Искрен Цветанов Илиев
21. Десислава Димитрова Барбова
22. Пламен Костадинов Петков
23. Валентина Славова Димитрова
24. Силвия Станчева Железова
25. Владимир Тихомиров Яковов
26. Вилизар Василев Попов
27. Станчо Николов Овчаров
28. Петър Руменов Петров
29. Невена Петрова Димитрова
30. Милен Валентинов Владимиров
31. Димитрина Славчева Трифонова
32. Георги Илиянов Джамбазов

Партия „Воля“ регистрира листа за общински съветници във Варна с 30 кандидати, пише в решение на Общинската избирателна комисия, публикувано на сайта ѝ.

Водач на листата е бившият заместник-председател на 44-о Народно събрание Веселин Марешки.

Листата е:

1. Веселин Найденов Марешки
2. Николай Павлов Почеканов
3. Щериана Валентинова Иванова
4. Симеон Георгиев Найденов
5. Стефан Стоянов Калчев
6. Виолина Димова Дишева-Христова
7. Боряна Любенова Георгиева
8. Стелияна Ивайлова Иванова
9. Антон Василев Стоев
10. Кирил Върбанов Лозанов
11. Теменуга Пенчева Върбанова
12. Дора Стоянова Христова
13. Красен Колев Матев
14. Веселин Йорданов Кунчев
15. Мариела Петрова Ненова
16. Ивелина Марианова Богданова
17. Анита Любенова Копоева
18. Николай Наков Наков
19. Геновева Славова Нецова
20. Катя Величкова Недева
21. Боян Тодоров Тотев
22. Каприел Харутюнов Папазян
23. Александра Александрова Евтимова
24. Веска Спасова Марешка
25. Петър Василев Георгиев
26. Петър Атанасов Атанасов
27. Теодор Минчев Кулев
28. Димитър Радев Димитров
29. Бисер Йошов Атанасов
30. Деница Любомирова Адамова

Партия „Земеделски съюз Александър Стамболийски“ регистрира пълна листа от 51 кандидати за общински съветници във Варна, пише в решение на Общинската избирателна комисия, публикувано на сайта ѝ.

Листата с кандидати за общински съветници включва:

1. Христо Атанасов Атанасов
2. Красен Гошев Иванов
3. Добромир Йорданов Джиков
4. Тошко Димитров Гяуров
5. Огнян Василев Къчев
6. Емил Димитров Иванов
7. Изабела Цанкова Цветанова
8. Теодор Любомиров Цонов
9. Даниела Генчева Дачева
10. Юлиян Михайлов Николов
11. Даниел Генчев Стоянов
12. Янита Димитрова Димитрова
13. Миглена Стефанова Георгиева
14. Станислав Юлиев Георгиев
15. Светлозар Петров Стоянов
16. Свилен Николаев Николов
17. Радослав Николаев Мавродиев
18. Петър Иванов Кайраков
19. Николай Димитров Петров
20. Цветелина Павлова Николова
21. Милен Величков Великов
22. Анна Христова Атанасова
23. Кристиян Христов Димитров
24. Евгени Кирилов Димитров
25. Златомир Димитров Димитров
26. Иван Николов Добрев
27. Ивелин Йорданов Иванов
28. Христо Станчев Гаев
29. Алдин Русев Михайлов
30. Пролетина Тошкова Суарат
31. Атанас Петров Драков
32. Иван Иванов Емануилов
33. Мирослав Стойчев Кьосев
34. Стеляна Георгиева Николова
35. Ирена Данкова Лефтерова
36. Георги Цанев Господинов
37. Николай Митков Николов
38. Николай Георгиев Колев
39. Антон Михайлов Пашов
40. Данаил Желязков Ангелов
41. Владо Георгиев Тодоров
42. Мариян Светлозаров Георгиев
43. Радослав Желев Митев
44. Калин Любенов Долчинков
45. Диян Кирилов Динков
46. Диян Иванов Кирчев
47. Даринка Иванова Атанасова
48. Венцислав Михайлов Мухтаров
49. Иван Вълчев Иванов
50. Станислав Валериев Целов
51. Кристиан Георгиев Ганчев.

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници