Една от най-мощните държави в НАТО открито обяви, че дните на Путин са преброени

Една от най-мощните държави в НАТО открито обяви, че дните на Путин са преброени

фейсбук

A A+ A++ A

Председателят на британската парламентарна комисия по отбрана Тобаяс Елуд заяви, че дните на руския президент Владимир Путин „са преброени“.

Говорейки пред Sky News, той каза, че не е съгласен с оценката на някои анализатори, че със смъртта на Евгений Пригожин заплахата за управлението на Путин вече не съществува. Той не смята, че Путин ще излезе по-силен от тази ситуация.

Доверието във вътрешния кръг на Кремъл е изчезнало, заяви Тобаяс Елуд, според когото Путин сега „ръководи чрез страх, а не чрез лоялност“ и, което е изключително важно, руските олигарси и елит вече не го виждат като „способен гарант“ за техния статус.

„Пригожин може да е мъртъв, но той всъщност разкри колко зле върви войната на Русия срещу Украйна. Путин е унизен на редица фронтове“, заяви британският представител. Според него частната армия на Пригожин „Вагнер“ е била една от малкото компетентни руски сили на бойното поле в Украйна и „това вече го няма“.

„Когато руски лидер загуби популярност сред елитите, тогава руската история показва, че слабостта бързо и безмилостно се използва. И подозирам, че той ще бъде заменен, може би не в краткосрочен план, но със сигурност топката вече е в движение. Подозирам, че дните на Путин са преброени“, каза Тобаяс Елуд.

Кремъл междувременно нарече "пълна лъжа" предположенията на Запада, че собственикът на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин е бил убит по заповед на Москва, както и други "спекулации". Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, заяви, че в момента тече разследване на самолетната катастрофа в сряда вечер, в която по предварителна информация, по думите на руския президент, са загинали Пригожин и негови приближени. Путин не се е бил срещал наскоро с Пригожин, уточни Песков.


#Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници