Слави: Нургюл Салимова води битка за държава, която я е изоставила

Слави: Нургюл Салимова води битка за държава, която я е изоставила
A A+ A++ A

Познавам това момиче. Нургюл Салимова. Два пъти ми е гостувала, защото тя от дете води битки по света в този толкова интелектуален спорт - шахмата. От дете се бие за България. Толкова е зареждащо, мотивиращо, стимулиращо, че подобно дете се е родило в България. Проблемът е, че то води само битка за родината си, а родината му - разбирай държавата, всъщност го е изоставила.

Това написа в своя фейсбук профил лидерът на "Има ракъв народ" Слави Трифонов.

"Сега се сещат политици, медии, федерации и дори не знаят тя за какво се бори в момента - за световна титла или за световна купа, защото това са две различни неща. И тя днес не спечели световната купа, но спечели сърцата на всички българи, които се запознаха с нейната битка", добави той и заяви, че ни сме тези, които можем да направим така, че държавата да мисли за своите граждани и да се грижи за своите таланти.

"Моцарт се е родил в семейството на Леополд Моцарт в Залцбург, а Нургюл Салимова се е родила в семейството на Илхан Ибрямов в Крепча, но всъщност разлика между тях няма. От името на всичките си колеги и целия ми екип поздравявам Нургюл Салимова за поредния й успех. Ние вярваме, че това е само началото", в заключение написа Трифонов.


#Слави Трифонов #Нургюл Салимова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници