Странен случай на мъж с продължителен COVID-19 озадачи света

Странен случай на мъж с продължителен COVID-19 озадачи света

pixabay

A A+ A++ A

За изключително странен случай на мъж с COVID-19 във Великобритания съобщава вестник Mirror. Необичайният симптом е бил придружен от силно парене и сърбеж.

33-годишният мъж твърди, че през последните шест месеца при всяко ставане усещал силна тежест, изтръпване и сърбеж по крайниците. Освен това краката му в изправено положение придобивали все по-тъмен оттенък и посинявавали само за десет минути.

Според британеца симптомите изчезвали, когато е легнал. Лекари обясниха, че мъжът е диагностициран с пост-COVID-19 (продължителен COVID). Специалистите смятат, че усложненията от ковид са се отразили на краката на пациента, пише zdrave.to.

„Това е фрапантен случай на акроцианоза при пациент, който не е страдал от нея, преди да се зарази с коронавируса. Пациентите с такъв проблем може да не знаят, че това може да е симптом на продължителен COVID-19“, коментира д-р Манодж Сиван.

Освен това прегледът разкрива, че обезцветяването на краката на мъжа е причинено от венозен застой и кожна исхемия. Той е бил посъветван да увеличи приема на течности

#ковид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници