СНИМКИ Черноморският град Одеса е в пламъци след мощна ракетна атака от Русия, Зеленски се закани

СНИМКИ Черноморският град Одеса е в пламъци след мощна ракетна атака от Русия, Зеленски се закани
A A+ A++ A

Одеса е в пламъци след мощна атака с руски ракети "Калибър" и дронове "Шахед". Говорителят на оперативното командване "Пивден" Сергей Братчук съобщи, цитиран от украинската информационна агенция УНiАН, че тази нощ нашествениците са изстреляли 8 ракети с морско базиране и 15 безпилотни летателни апарата по цели в черноморския град.

„Врагът атакува нашия град три пъти през нощта. И трите атаки бяха отбити от силите на ПВО“, уверява той.

Отбелязва се, че в резултат на ракетния обстрел са повредени от отломки общежитието на едно от учебните заведения и супермаркет. Избухнали са пожари. Пожарникарите продължават да ги гасят.

Общежитие на учебно заведение гори в Одеса

От взривната вълна са потрошени прозорци и тераси, както и паркираните наблизо автомобили.

Ранени са трима в супермаркет.

УНiАН съобщава, че във вечерното си обръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски е казал, че страната му няма да остави без отговор нито едно престъпление на руските нашественици и димът на Керченския мост бил едно от доказателствата за това.

"Навсякъде нашите войници отговарят на окупаторите с терор. Няма нито един ден, в който руското зло да не получи нашия напълно справедлив отговор. Всичко това е доказателство, че ние няма да оставим нито едно престъпление на Русия без отговор", подчерта Зеленски.

Междувременно украинската информационна агенция алармира, че фрегатата "Адмирал Макаров", която има крилати ракети "Калибър" на борда, е в опасна близост до Одеса.

Изданието припомня, че руската фрегата се командва от бившия украински военен капитан 1-ви ранг Григорий Бреев. През 2014 г. той полага клетва във Въоръжените сили на Руската федерация. В Украйна срещу Бреев е образувано наказателно производство на основание чл. 408 от Наказателния кодекс за дезертьорство.

#Одеса #бомбена експлозия #Ракетна атака #ракета #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници