
Цената на стековете в търговската и в ресторантската мрежа в Австрия е висока, сравнена с другите продукти и ястия, които се предлагат, но пък тази висококачествена храна става все по-популярна в страната.
В специализирани ресторанти се предлагат различни видове стекове, като Рибай стекът (говежда ребрена пържола) е от скъпите видове.
Справка в специализиран сайт за продажба на сурови стекове показва, че цената на стековете Томахоук, Т-бон и Портърхаус е значително по-висока.
Проверка в десетте топ ресторанта за стекове във Виена показа, че цената на говеждите Рибай стекове от породата блек ангъс, доставени от Уругвай, САЩ или местно производство, варира около 27,50 евро за триста грама и достига до 50-60 евро за стек от 400 грама. Гарнитурите се таксуват отделно.
Още по темата:
- » Адвокат: Ресторантьорите могат да съдят клиент само при едно условие
- » ВИДЕО Без капка свян! Гришо награби хубавата Мади насред ресторант
- » Бизнесмен: Слънчев бряг е топ - привлича туристи с чудесни ресторанти, добри цени, нощни клубове на световно ниво