Слави Трифонов: Боря се не с вятърни мелници, а с тикви

Слави Трифонов: Боря се не с вятърни мелници, а с тикви

стоп кадър

A A+ A++ A

Слави Трифонов отнов избухна във фейсбук, а поводът е референдума за запазване на българския лев, видя Plovdiv24.bg. Ето какво сподели той:

Гледам Народното събрание, как депутатите обсъждат дали да има референдум за еврото, или не. Да, референдум… Най-големият страх на депутатите. Когато питат хората на избори, обещават всичко, но успеят ли да влязат в парламента, хората престават да бъдат важни и думата “референдум" става много опасна дума.

Ние произведохме референдум. Събрахме седемстотин хиляди подписа, гласуваха три милиона и половина души, тогавашните политици заметоха референдума под килима и този референдум стана причината сега да съществува ИТН и аз да продължавам да се боря с вятърни мелници.

Е, прозвуча малко патетично, не са вятърни мелници, а са тикви. Може би една тиква и други различни зеленчуци, но битката си е битка, а аз още не съм се отказал. Трябва да има референдуми.

Това е смисълът на демокрацията. Който го е страх от референдуми, значи или няма аргументи, или по принцип е страхливец и лъжец. А конкретно по отношение на този референдум, аз съм за това да има евро и ще направя всичко възможно аргументирано да защитя тази теза.

#Слави Трифонов #Слави Трифонов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници