Руски военни блогъри се съмняват в автентичността на видео с Шойгу

Руски военни блогъри се съмняват в автентичността на видео с Шойгу

МО на РФ

A A+ A++ A

Руски военни блогъри изразиха съмнения относно видео, показващо министъра на отбраната Сергей Шойгу да заседава с други командири в зоната на активните бойни действия в Украйна, съобщи ДПА, предаде БТА.

Видеото, което нямаше звук и продължава 47 секунди, беше пуснато в социалната мрежа Телеграм след набързо приключилия бунт на шефа на наемниците от “Вагнер” Евгений Пригожин. Министерството на отбраната съобщи, че Шойгу е посетил един от щабовете на фронта. Не беше дадена информация кога е бил направен видеозаписът.

Малко след публикуването на видеото руски военни блогъри заявиха, че по техни преценки записът е бил направен преди събитията с размириците. Такава беше оценката на канала “Рибар” в Телеграм.

ДПА припомня, че Шойгу не се е появявал публично, откакто Пригожин започна бунта в петък през нощта и за кратко окупира град Ростов на Дон. Агенцията също така отбелязва, че и началникът на генералния щаб, генерал Валерий Герасимов също не е правил изявление през тези изнервили страната часове.

Пригожин неведнъж отправи сериозни критики както срещу Шойгу, така и срещу Герасимов, за лошо ръководене, което посочи като обосновка за насочване на наемниците на “Вагнер” към Москва с цел сваляне на некомпетентното военно ръководство.

#Сергей Шойгу #Шойгу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници