Коментатори за Путин и Пригожин: Чудовище създаде чудовище

Коментатори  за Путин и Пригожин: Чудовище създаде чудовище

Стоп кадър/телеграм/Пресс-слуба Пригожина

A A+ A++ A

Остава въпросът случилото се в Русия военна или политическа интрига беше или Пригожин чества политическата си кариера. Или този бунт или провокация може би тества сигурността на властта.

Около тези въпроси обединиха коментарите си журналистите Валери Тодоров и Чавдар Стефанов в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според тях руският народ е инертен, а всички реакции по отношение на метежа в Русия показаха страха на Путин, а слабостта му тепърва ще влияе на всички процеси в страната.

Пригожин хвърли гнева си върху Сергей Шойгу и Валерий Герасимов. Москва излъга за Украйна, а и в Русия се задава втори президент - догодина има президентски избори там. Мишената на Пригожин не е Путин, а в дъното е личната му война с военния министър и шефа на Генералния щаб на въоръжените сили. Успешно обаче е разбит ореолът на недосегаемостта на властта.

Истината е обаче, че чудовището Путин създаде чудовището Пригожин. А в бялата нощ на 23 юни никой не е спал, тъй като Русия има двама егоцентрични политици - и двамата влюбени в себе си. Путин иска световен ред, но на Пригожин му стига Русия - иска да смени военното й ръководство, пише "24 часа".

#Владимир Путин #Евгений Пригожин #Чудовище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници