New York Times: Киев плати стотици милиони долари за неизползваеми оръжия

New York Times: Киев плати стотици милиони долари за неизползваеми оръжия
A A+ A++ A

Украйна е заплатила стотици милиони долари за оръжия, които така и не са доставени в страната или са доставени в непригодно за използване състояние, съобщава New York Times.

В края на 2022 г. сумата, за която не са доставени оръжия, е над 800 милиона долара, пише NYT, позовавайки се на представители на украинските власти.

„Имахме случаи, когато платихме за доставка и не получихме нищо“, казва заместник-министърът на отбраната Владимир Гаврилов, който отговаря за доставките на оръжия.

В някои случаи оръжията, макар и със закъснение, все пак са доставени, понякога средствата са били възстановени. Но все не е ясно къде са стотици милиони, включително тези, изплатени на западни държавни компании.

Процесът на закупуване на оръжия от Киев е преминавал прибързано, така че подобни проблеми са неизбежни, пише изданието. В същото време Украйна се старае да не се оплаква от подобни случаи, за да не намалее обемът на доставките.

В същото време Киев е уморен от изявления за достатъчност на оръжейните доставки, докато някои от тях се доставят в неизползваемо състояние. По-специално от Украйна съобщиха, че нито една от 20-те самоходни гаубици M109L, предоставени от Италия, не е готова за бой.

#Украйна #война #оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници