Нападателят на Бекир Кадриески е задържан

Нападателят на Бекир Кадриески е задържан

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи днес, че нападателят на Бекир Кадриески е установен и задържан, съобщиха македонските медии, цитирани от БТА.

Предприети бяха бързи и ефикасни действия, взети са показания от свидетели, случаят е изяснен, каза министърът в отговор на журналистически въпрос.
Прокуратурата е информирана и след събирането на всички доказателствени материали ще бъдат внесени наказателни искове, добави той.

Председателят на сдружението на българите „Шемето” в Струга Бекир Кадриески е бил обиждан и физически нападнат вчера около обяд. Посолството на България в Република Северна Македония и генералното консулство в Битоля наблюдават случая, а консулът от Битоля отиде на място в Струга.

Според информация на телевизия Сител от съдебни източници в Струга става дума за нарушаване на обществения ред с кавга и викове. Нападателят сам отишъл в полицията, където казал, че не е удрял Кадриески и че двамата имали сметки за уреждане от по-рано, допълва Сител, като се позовава на източници от полицията.

Бекир Кадриески днес бе пуснат за домашно лечение. От болницата в Струга, където беше приет, казват, че са му направени подробни изследвания, които показали, че няма сериозни наранявания, бил е обаче силно обезпокоен и са му дадени успокоителни.



#Бекир Кадриески #РСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници