Скандал: Не пускат българи в Македония!

Скандал: Не пускат българи в Македония!
Телеграф
A A+ A++ A

Северномакедонските власти изкуствено бавят преминаването през граничните пунктове, за да саботират множеството българи, които искат да стигнат до Скопие, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев по повод 151 години от рождението на революционера, съобщи репортер на "Телеграф".

Десетки автомобили с българи са се струпали на ГКПП - Гюешево - Деве баир. Преминаването отнема повече от 1 час на автомобил, а проверките са драконовски. Претърсват багажниците на автомобилите главно за български знамена, плакати и книги с патриотично съдържание. Проверките са по-сериозни от обичайни за наркотици дори. Открият ли нещо, незабавно се конфискува. Местната полиция описва стриктно номера на всеки български автомобил. Цивилен пък снима с видеокамера всички пътници.

Около 10 часа българско време ГКПП Деве баир напълно спря работа. Властите от РСМ се оправдаха със срив в системата. Част от чакащите българи започнаха да се връщат. Опашката за 30 мин. достигна 1 км.

Сред чакащите българи избухна недоволство и се наложи македонските полицаи да направят кордон от жива сила. На нашенците не се позволява да напускат автомобилите дори, за да удовлетворят физиологичните си нужди. Митническите служители изрично предупреждават да не се снима случващото се на граничния пункт.

От другата страна на бариерата пък са командировани екипи от няколко македонски телевизии, които заснемат блокираните на границата хора и коли.


#РСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"