ВСУ са отблъснали руските атаки към 16 населени места

ВСУ са отблъснали  руските атаки към 16 населени места
УНИАН
A A+ A++ A

Въоръжените сили на Украйна са отблъснали руските атаки към 16 населени места, в това число Бахмут и Угледар в Донецка област. Киев въведе санкции срещу повече от 180 компании и физически лица от Русия и Беларус, свързани с превоза на руска военна техника и жива сила, предаде БНР.

В съобщението на Генералния щаб се посочва, че е била възпряна руската офанзива в района на Благодатне, в източната част на Донецка област, докато руската военна компания "Вагнер" твърди, че е установила контрол над селото. Според украински източници, настъплението на руските сили около Бахмут се засилва. Четирима цивилни са били убити, а 17 са пострадали при руските атаки в Донецка област в събота.

Анализите на американския Институт за изследване на войната показват, че вероятно руски войници заемат местата на изтощените наемници от „Вагнер“ в подготовка за решително настъпление към Бахмут. Кадри от бойните действия свидетелстват, че в района действат руски въздушно-десантни подразделения.

Един човек е бил ранен при руски обстрел в Харковска област през последното денонощие, нанесени са щети на жилищни сгради. Атакувани са седем общини в Сумска област, като са засегнати жилища и обществени сгради.

Новите санкции, обявени от Киев спрямо руски и беларуски компании, включват различни мерки като блокиране на активи, ограничаване на търговските операции и спиране на транзита.

#ВСУ #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници