Пригожин пита Белия дом какво престъпление е извършила "Вагнер"

Пригожин пита Белия дом какво престъпление е извършила "Вагнер"
стоп казър/1тв.ру
A A+ A++ A

Основателят на руската частна военна компания (ЧВК) "Вагнер" Евгений Пригожин написа отворено писмо до координатора на стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност в Белия дом Джон Кърби, в което го пита какво престъпление е извършила организацията му, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Уважаеми г-н Кърби, имам въпрос към вас: можете ли да посочите какво престъпление е извършила ЧВК "Вагнер"?", се казва в писмото, публикувано днес в Телеграм от пресслужбата на Пригожин, и цитирано и от Ройтерс.

Кърби съобщи вчера, че американското правителство ще обяви "Вагнер" за транснационална престъпна организация, което ще позволи на САЩ и други страни да ограничат международния бизнес на наемническата армия и международната ѝ мрежа от поддръжници.

"Вагнер" е престъпна организация, отговорна за зверства и нарушения на човешки права в Украйна и по света, заяви Кърби, цитиран от световните агенции. Той каза също, че следващата седмица американското правителство ще наложи конкретни санкции срещу групата "Вагнер", но не уточни какви.


#Евгений Пригожин #ЧВК "Вагнер" #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници