Байдън отпуска 36 милиарда долара за пенсии

Байдън отпуска 36 милиарда долара за пенсии
Стоп кадър/Фейсбук
A A+ A++ A

Администрацията на американския президент Джо Байдън в четвъртък отпусна 36 милиарда долара, за да предотврати съкращения на пенсиите на приблизително 357 000 синдикални работници и пенсионери. Това е най-голямата федерална награда от този вид, според изявлението на Белия дом, цитирано от CNN.

Финансирането идва от Американския спасителен план, федерален пакет за помощ при пандемия, приет от Конгреса през 2021 г., който позволи на някои затруднени пенсионни планове на много работодатели да кандидатстват за финансова помощ.

Парите, обявени в четвъртък, отиват в Централния щатски пенсионен фонд, който изпитва финансови затруднения от много години. Частният пенсионен фонд покрива работници и пенсионери от повече от 1000 компании в редица индустрии, включително складови работници, строителни работници и преработватели на храни. Повечето от пенсионерите му са шофьори на камиони.

Без притока на пари работниците и пенсионерите във фонда бяха изправени пред намаления на обезщетенията от приблизително 60% през следващите няколко години. Сега, с наградата от 36 милиарда долара, се очаква фондът да може да изплаща пълните обезщетения поне до 2051 г.

По времето, когато беше приет Американският спасителен план, повече от 200 пенсионни плана на няколко работодателя се бореха да продължат да изплащат пенсионните обезщетения, които работниците са спечелили.

Обикновено, когато фонд с множество работодатели като Central States свърши парите, държавен застрахователен фонд, наречен Pension Benefit Guaranty Corporation или PBGC, се включва, така че пенсионерите все още да получават частично обезщетение. Но самата PBGC беше недостатъчно финансирана и се очакваше да изпадне в несъстоятелност през 2026 г.

Финансирането от Американския спасителен план позволи на PBGC да одобри 37 заявления за облекчение за пенсионни планове, които или вече са били неплатежоспособни, или се очаква да изчерпят парите си в близко бъдеще, според комисията по образование и труд в Камарата на представителите.

Облекчението е спестило над 550 000 пенсии и е защитило близо 2000 работодатели.

"Благодарение на Американския спасителен план ние осигурихме историческа победа, която спазва обещанията, дадени на пенсионерите, спасява бизнеса от фалит и предпазва данъкоплатците от още по-голямата цена на пенсионния колапс на много работодатели", каза в изявление представителят на демократите от щата Вирджиния Боби Скот, председател на комисията на Камарата, цитира news.bg.

#Джо Байдън #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »