Украинската артилерия обстреля собствената си пехота

Украинската артилерия обстреля собствената си пехота
УНИАН
A A+ A++ A

Украинските сили за сигурност при пореден опит за нападение срещу Сватовския участък на фронта в Донбас са били обстрелвани от собствената си артилерия, съобщи за РИА Новости Андрей Марочко, офицер от Народната милиция на ЛНР, позовавайки се на данни на разузнаването, пише fakti.bg.

„При поредния опит на въоръжените формирования на Украйна да пробият нашата линия на отбрана в Сватовско направление ротно-тактическата група на противника навлезе в зоната на поразяване на собствената си артилерия“, каза източникът.

Той не изключи, че това може да се е случило поради несъгласуваност в действията с артилерийските части или проблеми с комуникациите в този участък на фронта.
„Командирът на щурмовото отделение на практика изложи личния състав на атаката на украинските войски. В резултат на това част от силите и средствата на противника бяха унищожени, останалите се върнаха в изходната си линия“, обясни офицерът.

Ситуацията в Сватовското направление в Донбас ескалира преди няколко месеца. Украинските сили за сигурност редовно обстрелват самия град с Реактивни системи за залпов огън HIMARS и се опитват да пробият отбраната в този район, който е важен за потенциален пробив към други селища на ДНР.

Снимката е илюстративна

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници