Уникалният Ice Pаrk Sofia официално отвори врати

Уникалният Ice Pаrk Sofia официално отвори врати
Ice Park Sofia
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова и шефът на общинския съвет Георги Георгиев, който огралява и фондация "София-европейска столица на спорта" откриха най-големия леден парк на Балканите. ICE PARK SOFIA е оформен в Княжеската градина до Орлов мост по подобие на този във Виена на площ от близо 4 декара, което е половин футболно игрище. Двете големи площадки с многото разклонения и завои из алеите ще заравдват любителите на зимните спортове.

Пързалката разполага с 2000 чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване. След 1 януари учениците от София организирано ще ползват безплатно часовете 10 до 11 ч., иначе цената на посещение е 20 лева за една сесия от 2 часа, предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лв. Два огромни екрана, лед осветление и цветомузика ще превръщат парка в колоритна зимна фееерия във вечерните часове., пише "24 часа".

Работното време е всеки ден от 11.00 до 22.00 ч. с четири двучасови сесии на ден: 11–13 ч, 14–16 ч, 17–19 ч и 20–22 ч с едночасова почивка за почистване на леда.

Съоръжението може да работи при температури до плюс 18 градуса, то е изградено по инициатива „София – европейска столица на спорта“ по модела и с опита на водеща австрийска фирма в тази област. Леденият парк е с Коледен базар, където каращите кънки или придружаващите ги могат да прекарат приятни минути в дните по празниците.

Церемонията по откриването събера звездите на ледените дисциплини в България. Спортната икона Евгения Раданова, която спечели 3 олимпийски медала от игрите в Солт Лейк сити’2002 и Торино’2006 проведе демонстрациите на младите ни таланти в шорттрека. Най-добрите български състезатели във фигурното пързаляне ще презентират последните си изпълнения под ръководството на Силвия Денкова и треньорката Ина Лутяй. Точно в 18 ч. сирена огласи откриването и първата обиколка из алеите. Предвидено е Леденият парк да работи до 1 март следващата година.
#ледена пързалка #Ice Pаrk Sofia

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?