Дъжд и слънце, а в планините - сняг

Дъжд и слънце, а в планините - сняг
Pixabay
A A+ A++ A

Вторият ден от новата седмица ще започне с разкъсана облачност, но намаляваща до слънчево. Следобед от запад ще започне увеличение на облачността. Очакваме и ново влошаване на времето и валежи от дъжд.

Вятърът ще се ориентира от югоизток и постепенно ще се затопли. Максималните температури ще са между 10°-13°С.

Предупреждение за сняг

За планините е издадено предупреждение за очаквани интензивни валежи от сняг и силни пориви на вятъра, като над 1200-1800 метра снежната покривка може да надмине 15-20 см. Възможни са и виелици. Предупреждението е отбелязано на картата с тъмносин цвят.

Времето в София:

През деня ще преобладава разкъсана облачност, но привечер тя ще се увеличи. Максималните температури ще се повишат и ще са между 9-10 °С.

Времето по Черноморието

Ще преобладава разкъсана облачност, която следобед на места ще намалее до предимно слънчево.

Ще продължи да духа северозападен вятър, но с тенденция да се преориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 11° и 13°. Вълнението на морето - около 3-4 бала.

Времето в планините:

Облачността ще се задържи с разкъсана. Следобед в масивите от Западна България ще започне ново увеличение и привечер ще завали пак дъжд, над 1700-1800 метра - и сняг. През деня ще духа силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200-1300 метра ще бъде около 7-8°, на 2000 метра - около 2°.

Времето на Балканите

Очакваме ново влошаване на времето и значителни валежи по Адриатическото крайбрежие. Над източната половина от полуострова ще преобладава слънчево време, но до вечерта облачността ще се увеличи. Валежи от сняг очакваме над Динарските райони.

Източчник: MeteoBalkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"